Виенският класически оркестър с концерти в Добрич
Виенският класически оркестър с концерти в Добрич / netinfo

Виенският класически оркестър, който за първи път гостува в България, ще изнесе два Коледни концерта пред добричка публика – от 18.00 и от 20.00 часа в зала "Добрич".

Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от виртуозни и вдъхновени творци с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и от  най-големите оркестри по цял свят. VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят.

Прочутият в цяла Австрия диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората е Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който, обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.