Завърши ремонта на пътя Опака-Русе
Завърши ремонта на пътя Опака-Русе / netinfo

Със средства от оперативна програма „Регионално развитие" завърши рехабилитацията и реконструкцията на 14 км от път Опака Русе. Предстои издаването на Акт 16 за обекта, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура".

С основния ремонт на отсечката се повишава безопасността на движение между областния център Търговище, Опака и град Две могили, както и от Попово към Русе. Подобрява се и връзката със селата Горско Абланово и Крепча. Обновената пътна инфраструктура улеснява достъпа на жителите от община Опака до административни, здравни, образователни и културни услуги.
По проекта е извършен локален ремонт и възстановяване на пътната конструкция. Положени са основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове, нови облицовани окопи, банкети, бетонови бордюри, тротоари и т. н. Ремонтирани са и мостовите съоръжения при селата Горско Абланово и Крепча. Подобрено е и отводняването на пътя, което е от изключително значение за безопасността на движение при усложнена метеорологична обстановка.

Договорът за строителство е на стойност е за близо 9 милиона лв. Проектът е част от петия етап на оперативна програма „Регионално развитие" , който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.