Патриотичният фронт решава дали да снеме подкрепата си за правителството
Патриотичният фронт решава дали да снеме подкрепата си за правителството / снимка: БГНЕС, архив

Патриотичният фронт се събира на консултативен съвет, за да реши дали да снеме подкрепата от правителството. Това съобщи пред журналисти в парламента съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. Той уточни, че разговорите ще се състоят на друго място, не в Народното събрание.

На срещата се очаква патриотите да обсъдят дали да оттеглят подкрепата си за правителството заради несъгласие с определени назначения в изпълнителната власт. От ПФ поискаха оттеглянето на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и на областния управител на София-град Веселин Пенев, които са от партията на Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок.

В коментар на думи на премиера Бойко Борисов, че реформаторите са настоявали за съвместно управление с Патриотичния фронт и е „време да си кажат докъде им е границата”, Валери Симеонов каза: „Щом министър-председателят така е преценил, значи е така". Нашата политика не се води от изказванията на отделни политици, а от това, което е заложено в програмата и за което сме отговорни пред нашите избиратели, както и от съдбата на България”, добави съпредседателят на Патриотичния фронт.

Подписали сме програмен документ, правителството трябва да го спазва, ние ще го контролираме, коментира още Валери Симеонов и отбеляза, че в програмната декларация на правителството е включена 70% от програмата на Патриотичния фронт.