СОУ Вичо Грънчаров стартира успешно работата си по проект за миграцията
СОУ Вичо Грънчаров стартира успешно работата си по проект за миграцията / netinfo

Горнооряховското СОУ „Вичо Грънчаров" успешно започна работа по проект „Европейците в движение - на мигрантите между интеграцията и традиция". Той се финансира от Европейската общност по програма "Еразъм +", Ключова дейност 2 - „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики".

В проекта участват учители и ученици на възраст от 14 до 18 години от Германия, Великобритания, Белгия, Франция, Италия, Гърция, Кипър, Полша, Турция и България.

От 1 септември т.г. до 31 август 2017 г. децата  итехните преподаватели ще реализират различни дейности по проекта и ще изготвят продукти. Чрез тях ще се подкрепи значението на темата за „Миграцията", която се отнася до всички европейски граждани, ще се опознаят културата и традициите на отделните държави. Участниците в проекта ще споделят опит и идеи за намаляване процента на преждевременно напускащите училище и ще дискутират проблема с младежката безработица.

От 10 до 14 ноември двама учители от СОУ „Вичо Грънчаров" участваха в среща за планиране в гр. Хамм, Германия, където заедно с представители на училищата - партньори дискутираха предстоящите дейности и тяхната организация.