Уволниха телефонен измамник след репортаж на Нова телевизия
Уволниха телефонен измамник след репортаж на Нова телевизия / снимка: ThinkStock/Getty Images

След разследване на Нова беше уволнен чиновникът телефонен измамник, който е изнудвал фирми, представяйки се за служител на регистър Булстат, съобщават от телевизията. Той е бил освободен от работа още вчера, съобщи управителят на фирмата.

В неделя Нова телевизия съобщи, че този служител е звънял на фирми, представял се за служител в регистър Булстат и искал годишна такса, каквато не съществува.

От медията подадоха сигнал в Агенцията по вписванията за новия вид телефонна измама с участието на името Булстат. От там категорично отрекоха да събират годишни такси и обясниха, че става въпрос за класическа телефонна измама. Сезирана бе и прокуратурата, която възложи експресна проверка на СДВР, резултатите от която се очакват.

Междувременно от фирмата заявиха, че не се притесняват от проверката, защото не извършват нищо незаконно. След като тя приключи, домейнът с подвеждащото име „Булстат регистър" ще бъде спрян, за да не се допускат подобни измами.

От управата на фирмата се ангажираха да следят по-стриктно телефонните разговори и на останалите служители, които днес са били предупредени за това.

Източник: Novanews.bg