Мярката Млад фермер няма да бъде отворена скоро
Мярката Млад фермер няма да бъде отворена скоро / DarikNews.bg

Мярката "Млад фермер" няма да бъде отворена скоро. Това прогнозира депутатът от политическа партия АБВ проф. Иван Станков. Причината е, че мярката е обвързана с Програмата за развитие на селските райони, за която парите ще бъдат отпуснати през 2015 година.

В Стара Загора проф. Станков коментира работата на депутатите през първия месец. Когато депутат напусне своята парламентарна група, няма право да участват в друга или да сформират нова група. Това е една от промените в правилника за работа на народните представители, каза проф. Иван Станков.

Сформирани са 22 комисии. На две от тях председатели ще бъдат народни представители от политическа партия АБВ. Това са Комисията по отбрана и Комисията за младежта и спорта. Всеки депутат има право да участва в най-много две комисии. Проф. Станков ще бъде в Комисиите по земеделие и опазване на околната среда.

На проведен семинар на партията през почивните дни е направен анализ на работата на парламентарната група. Решено е всеки депутат да отговаря за няколко региона, като за Иван Станков това са Добрич, Стара Загора и Габрово. Поставени са и индивидуални задачи, коментира още народният представител от АБВ.