Еко интерактивна детска площадка в  ЦДГ „Чучулига“
Еко интерактивна детска площадка в ЦДГ „Чучулига“ / netinfo

Днес бяха представени резултатите от проекта на ЦДГ „Чучулига“ за създаването на еко интерактивна детска площадка. На срещата по случай реализирането на проекта на ПУДООС „Обичам природата – и аз участвам“ присъстваха директорът на дирекция „Европейско развитие“ Катя Павлова, директорът на РИОСВ Дауд Ибрям, както и представители на родителското настоятелство и възпитатели, работили по осъществяването на проекта.

Директорът на ЦДГ „Чучулига“ Скарлет Гвоздейкова благодари за съдействието на Община Русе при реализирането на детската площадка, а Катя Павлова, заяви, че се радва на успеха на градината. Това доказва, че Община Русе работи за развитието на младото поколение, предавайки любовта към природата и на децата, допълни Павлова.

Директорът на РИОСВ-Русе каза, че интерактивната площадка е един от най-оригиналните еко проекти и допълни, че е наясно колко е трудно в днешно време на предадеш еко културата на поколенията, но е оптимист, че това ще се случи.

 

С изграждането на еко интерактивната площадка, детската градина разполага с терапевтична пътека за развиване на детската сетивност, зелена класна стая – място за провеждане на експерименти и обучения на открито. Поставена е също и табела с пиктограми и животински видове, която има за цел да обогати представите на децата за флората  и фауната и да ги научи на правилата за опазване на околната среда.