Родители: Директорът на III ОУ пречи на тренировките по художествена гимнастика
Родители: Директорът на III ОУ пречи на тренировките по художествена гимнастика / Община Благоевград - пресцентър

Възмутени майки сигнализираха в Община Благоевград за некоректно отношение от страна на директора на III ОУ "Димитър Талев" Михаил Спасов, във връзка с тренировките по художествена гимнастика в новоизградената спортна зала в двора на училището. Това съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Обезпокоени родители на трениращи момичета алармират, че треньорките по художествена гимнастика системно са възпрепятствани при изпълнението на тренировките. Според сигналите, уредите биват заключвани и няма достъп до тях, входовете на спортната зала също се заключват във времето, когато се провеждат тренировките на новите спортни надежди на Благоевград.

Родителите са се оплакали, че и в четвъртък се е стигнало до абсурдна ситуация някои от тях да стигнат до залата, преминавайки през лабиринти и коридори на самото III училище, тъй като главните входове на залата са били заключени. На тренировките на малките грации, които се провеждат в четвъртък и неделя, се събират над 100 бъдещи гимнастички. „Трябва ли да бъде прекършен техният плам и ентусиазъм, като се попречи на нормалното протичане на тренировките им“- питат възмутени майки.

Младата треньорка Валентина Симеонова, която е част от треньорският екип заяви, че въпреки спънките, които по незнайни причини произтичат от ръководството на учебното заведение, децата ще продължат да тренират, но е необходимо да се осигури нормален достъп.

Идеята в Благоевград  да започнат организирани занимания по художествена гимнастика се породи на среща между кмета на общината Атанас Камбитов и световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова на миналогодишните награди "Спортист на годината".

Община Благоевград застава твърдо зад тази идея, още повече че тя бе приета  изключително радушно от стотиците момичета и техните родители, желаещи да тренират един от най-красивите спортове.