Наградиха учители-посланици на свободния дух
Наградиха учители-посланици на свободния дух / снимка:Дарик Русе

Наградите от конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“ бяха връчени на  тържествена церемония в навечерието на Деня на будителите 1 ноември. Конкурсът бе организиран от Общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. В рамките му ученици от всички училища на територията на общината имаха възможност да номинират преподавател, който според тях е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

В периода от 14 до 28 октомври на електронният адрес на фондацията бяха получени 19 предложения, както от отделни ученици, така и от цели класове.

На днешната церемония бяха наградени общо 16 учители. Петима от тях получиха наградата на журито /в състав: -Страхил Карапчански – Зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Елена Минкова – Експерт „Връзки с обществеността“ в Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“/.

Наградиха учители-посланици на свободния дух
netinfo

Това са:преподавателят по пиано в Музикалното училище Даниела Кюркчиева, преподавателят по английски език в СОУЕЕ Теодора Станкова, началният учител и класен ръководител в ОУ „Отец Паисий“ Виргиния Ботева, преподавателят по немски език в МГ „Баба Тонка“ Ася Кулева и Даниел Кънчев-преподавател по интериорен дизайн, скулптура, история на изкуството в ПГ по строителство, архитектура и геодезия.

Останалите 11 учители получиха награди, заради номинациите на своите ученици.

От СОУ „Христо Ботев“: Росица Александрова-класен ръководител на 3 г клас, Ирина Иванова-преподавател по география, биология и здравно образование, Теодор Коцев-директор на училището и преподавател по психология и логика, Иво Братанов-преподавател по български език и литература.

От училище „Васил Левски“:Даниела Николова-преподавател по български език и литература, Румяна Димитрова-учител по информационни технологии, Веселка Борисова-преподавател по математика.

От Първо частно училище „Леонардо да Винчи“:Петя Русева-учител по математика и физика.

От НУИ „Проф. Веселин Стоянов“:Вили Икономов-преподавател по ударни инструменти, поп и джаз пеене.

От ОУ „Алеко Константинов“:Георги Георгиев-преподавател по български език и литература.

От ОУ „Отец Паисий“, Мартен преподавателят по физическо възпитание Илко Канатов.