Заловиха телефонен измамник, докато получавал 9000 лева за пострадал близък
Заловиха телефонен измамник, докато получавал 9000 лева за пострадал близък / archive.dariknews

На 29 октомври 2014 година за времето от 10:00 до 17:00 часа в град Левски е проведена специализирана операция по линия "Противодействие на битовата престъпност".

От пресцентъра на ОД на МВР-Плевен обясниха, че в хода на акцията е получен сигнал за измама на 35-годишна местна жителка. Непознати се опитали да я въведат в заблуждение за необходими средства за операция в размер на  9 000 лева на роднина, който е със счупен крак.

Жената била потърсена на домашния й телефон и непознати и обяснили, че сестрата на съпруга й е пострадала при катастрофа. От проведените бързи оперативни действия в град Левски на улица "Милин камък" в момента на предаването от потърпевшата на найлонова  чанта с поисканата сума, е задържан мъж - 43-годишен от Левски.

Извършителят е задържан и разпитан. Той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.209 от НК. Уведомен е прокурор от  Районна прокуратура - Левски. Работа по случая продължава разследващ полицай.

От Окръжна прокуратура - Плевен уточниха, че обвиняемият Е.С.М. е признал вината си и е дал подробни обяснения за извършеното престъпление. По отношение на същия не е постановявано задържане за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор.