Среща на приемните родители в Търговище
Среща на приемните родители в Търговище / БЧК-Търговище

Много емоционална и полезна според участниците беше поредната среща с приемните родители в Търговище, която се проведе в Комплекса за социални услуги в града. Обучение, дискусия или споделяне на опит - трудно е да се определи, но във всички случаи беше много полезна среща, обобщиха организаторите от местния клон на Българския червен кръст.
Проблемите, които приемните родители обсъдиха, бяха свързани с осиновяването на деца, след като те са били настанени в приемни семейства. Раздялата с децата се оказва трудна, както за тях самите, така и за приемното семейство.Участниците споделиха своите тревоги и емоции, а специалисти от БЧК разясниха възможностите за по-нататъшна връзка с детето, за водените протоколи и отчети от осиновителите. Водещ на срещата беше психологът-доброволец на БМЧК в Търговище Цветелина Ганева. Обучението беше осъществено със съдействието на екипа по приемна грижа към община Търговище по проект „И аз имам семейство".
Докато родителите бяха в залата за обучения, младите доброволци на БЧК поеха грижата за децата.Времето премина в игри,рисуване и четене на гатанки и приказки.

Среща на приемните родители в Търговище
netinfo