Жените полудяха по шведския здравен министър
Жените полудяха по шведския здравен министър / Thinkstock/Getty Images

Шведският министър на здравеопазването Габриел Викстрьом, който е на 29 години, бе затрупан от любовни послания, след като негова снимка бе качена в интернет от турска почитателка, съобщи в. "Дейли мейл".

Само за дни фотографията на Габриел Викстрьом стана хит. Любовните послания пристигат цяла Европа, дори от Турция. Викстрьом вече има хиляди фенове. Наричат го "красивия министър". Той каза пред в. "Локал", че е поласкан от вниманието, макар и малко изненадан, но е решен да използва славата си и да стане "пример за младите и да ги привлече към политиката".

Макар и да наричат политиката "шоубизнес за грозници", Викстрьом не е единственият красавец, избрал такава кариера. Шведският депутат Ханс Линде също разтуптява много сърца.

Датската министър-председателка Хеле Торнинг-Шмит е призната красавица, а 39-годишният й министър на земеделието Дан Йоргенсен е много популярен сред дамите, допълва БТА.

Великобритания също може да се похвали с красавци. На върха на класацията е депутатът от Консервативната партия Зак Голдсмит, както и министърът на образованието от кабинета в сянка Тристрам Хънт.

Американският президент Барак Обама, френският министър-председател Манюел Валс и мексиканският президент Енрике Пеня Нието са популярни и заради външния си вид. За красавци са признати и канадският политик Никълъс Дюфур,
както и южноафриканецът Тим Харис.