Данъчните събраха 630 хил.лв. от благородни метали и имоти
Данъчните събраха 630 хил.лв. от благородни метали и имоти / снимка: НАП- Пловдив

Близо 100 килограма накити от благородни метали, имоти и автомобили продаде НАП Пловдив през месец септември. Общата сума от продажбите е  630 хиляди лева. Става дума за конфискувани в полза на държавата активи, които са предложени на търгове.

Вече са продадени 91 килограма сребро, 4 килограма платина и 4,5 килограма злато. Ценните предмети са предоставени от митническите власти, съда и прокуратурата.

Продадени са и няколко бивши вече имота на кърджалийския бизнесмен Ерджан Рашид – Роко. Сред тях са ремонтна работилница и тракторна база в село Сушево, община Момчилград, нафтово стопанство, оранжерии и паракотелна инсталация в град Джебел.

От днес нови собственици имат 15 леки и тежкотоварни автомобили, отнети заради контрабанда и трафик на хора. Заради изгодните цени на превозните средства, интерес към тях проявиха 100 купувача от цялата страна.

Още 11 килограма изделия от благородни метали ще бъдат оценени през октомври и след това предложени за продан от отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив.