Принц Лоран отказа ДНК тест по делото за незаконната дъщеря на Албер Втори
Принц Лоран отказа ДНК тест по делото за незаконната дъщеря на Албер Втори / Guliver/Getty Images

Белгийският принц Лоран заяви, че няма да се подложи на ДНК тест за установяване на бащинството на предполагаемата извънбрачна дъщеря на неговия баща - Албер Втори, който през юли 2013 година отстъпи трона на големия си син - принц Филип, съобщиха белгийски медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

На 23 септември в брюкселски съд трябва да се възобновят изслушванията по делото за установяване на бащинството на Делфин Боел, предполагаемата извънбрачна дъщеря на Албер Втори. Съдебният процес започна през юни 2013 година, когато Албер Втори бе действащ монарх и в това си качество се ползваше с пълен имунитет. След като през юли миналата година се отказа от престола в полза на сина си принц Филип, той загуби юридическата си неприкосновеност.

Сега 46-годишната художничка Делфин Боел иска да бъде извършен ДНК тест, за да се установи бащинството и официално да бъде призната за дъщеря на 80-годишния Албер Втори.

Боел твърди, че е родена от дългата връзка на майка си баронеса Сибил дьо Селис Лоншан с Албер, който тогава е престолонаследник. Юридически неин баща е Жак Боел, който е от богато семейство индустриалци и благородници. Боел отдавна е разведен с майката на Делфин. Преди време белгийските медии съобщиха, че той е изключил Делфин от завещанието си и тя има финансови проблеми.

За пръв път за съществуване на извънбрачна дъщеря на крал Албер Втори се заговори през 1999 година, когато излезе биографията на тогавашния монарх. След издаването на книгата Албер Втори призна с половин уста съществуването на тази извънбрачна дъщеря, като спомена в новогодишната си реч същата година "кризата", преживяна от семейството му преди повече от 30 години. Той обаче никога не е признавал официално Делфин Боел за свое дете и тя никога не е участвала в живота на кралското семейство.

Източник: БТА