Номерът на Хари Худини ще изпълни Дани за първи път в България
Номерът на Хари Худини ще изпълни Дани за първи път в България / DarikNews.bg, архив

Първи по рода си в България Фестивал на уличната магия ще забавлява малки и големи габровци в края на тази седмица. Прелюбопитната и атрактивна проява на сдружение „Куик Хендс Проджект“ е по проект, финансиран по програма „Култура“ на габровската Община, съобщи основният организатор - известният габровски маг Йордан Белев, популярен като Дани Меджикс. Според него този фестивал, прегърнат като своя идея от Общината, е едно естествено продължение на станалата вече традиционна Магична среща „Златна котка“, която се провежда около 1 април четири поредни години в Габрово.

Тази новина научаваме от вестник "100 вести". Изданието съобщава още:

В МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ вече ще имаме възможност да правим изследвания за вродени заболявания на зрението и слуха на всички новородени деца. Това съобщи за „100 вести“ д-р Нели Савчева, управител на лечебното заведение. Това ще стане благодарение на апаратурата, която ще се получи от инициативата „Българската коледа 2014“.

Кметът на Трявна Драгомир Николов подписа договор за реконструкция на централния парк в града с фирмата на екскмета Стефан Данаилов след проведена процедура по ЗОП от страна на кметската администрация. Реконструкцията се налага заради нанесените щети от силния ураганен вятър през 2013 година. Тогава бяха изкоренени боровите дървета в парка пред съда, разрушени бяха и част от алеите и настилките. След като научават за сполетялата града беда, от побратимения Бриенц в Швейцария веднага подават ръка за помощ.

Водещата статия на "100 вести" днес:

Цял камион, натоварен с почти всичко необходимо за домакинствата, стовариха тези дни в читалището във Враниловци, а вчера най-пострадалите от наводнението десетина семейства и отделни хора получиха вещи, от които имат нужда. Благодетелката с голямо сърце, събрала помощите, Мария Витих – габровка, живееща в Германия, беше посрещната от кметицата Теодора Томова като скъп гост с хляб и сол.