Командващият Съвместното командване на силите сдаде длъжността
Командващият Съвместното командване на силите сдаде длъжността / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Генерал-лейтенант Атанас Самандов и контраадмирал Георги Мотев подписаха Акт за сдаване и приемане на длъжността Командващ на Съвместното командване на силите днес. Това пише в съобщение на пресцентъра на Министерство на отбраната.

На основание заповеди на министъра на отбраната и във връзка с укази на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България, генерал-лейтенант Самандов се освобождава от военна служба и преминава в запаса от 17 септември 2014 г. Контраадмирал Мотев се назначава за временно изпълняващ длъжността Командващ на Съвместното командване на силите.

"Напускам Българската армия с вдигната глава. На всички длъжности служих със самосъзнанието за изпълнение на поставените задачи, развитието на въоръжените сили и укрепването на националната сигурност на страната", е каза Самандов по време на тържествен ритуал по сдаване на длъжността. Той е подчертал, че след себе си оставя отлично функциониращ щаб, с подготвени офицери и служители, се посочва в съобщението.