Бившият здравен министър Таня Андреева влиза трета в листата на БСП за В. Търново
Бившият здравен министър Таня Андреева влиза трета в листата на БСП за В. Търново / Sofia Photo Agency, архив

Бившият здравен министър Таня Андреева заема трета позиция в листата на БСП за Велико Търново. Националният съвет на партията снощи попълни и утвърди окончателно всички листи за парламентарните избори на 5 октомври. Таня Андреева, която ръководеше здравното министерство в кабинета „Орешарски", влиза в червената листа от гражданската квота и се нарежда след водача Мариана Бояджиева и втория инж. Георги Рачев.

16 са всички кандидати за народни представители от коалиция „БСП - лява България", които ще се борят за доверието на избирателите в региона.

На 4-то място е Милен Манолов - председател на общинската организация на БСП в Свищов, на 5-то място е досегашният народен представител Милка Христова от Павликени и на 6-то председателят на Младежите в БСП- Велико Търново Валерия Дончева.

Местата 7-мо и 11-то са предоставени за коалиционните партньори. Седми е Тодор Тодоров - член на ЗС „Александър Стамболийски". Той е бивш кмет на лясковското село Джулюница, в момента е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие". Единайсти е Андрей Картунов, член на партия „Български социалдемократи", студент по „Музикална педагогика", на 25 г. от Лясковец.

8-ми е Христо Стателов - началник на сектор ВиК -Лясковец, 9-то и 10-то място заемат млади хора - Симона Лазарова - член на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново и общинският съветник от Горна Оряховица Огнян Стоянов. Историкът Михаил Стойчев е на 12-то място, а студентът по „Право" Габриела Шилкова - на 13-то, икономистът Цветомир Георгиев и студентът по „Политология" Даниел Василев са съответно подредени на 14-то и 15-то място в листата.

С решение на Националния съвет на БСП на 16-то място в листата е включена шампионът по стрелба Весела Лечева. Тя е бивш народен представител от Великотърновски МИР от 2005 г. до избирането й за председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Сребърната медалистка от олимпиадите в Сеул и Барселона е родена във Велико Търново. Тя е член на Националния съвет на БСП. 

Предстои листата да бъде регистрана в Районната избирателна комисия във В. Търново.