Трима съветници сформираха нова група в Общинския съвет на В. Търново
Трима съветници сформираха нова група в Общинския съвет на В. Търново / DarikNews.bg

Коалиция “Десните” създава нова група в Общинския съвет на Велико Търново. Тя ще се състои от трима общински съветници - Пламен Радонов, Стефан Михайлов и инж. Никола Николов. Обединява ни изработването и приемането на поредица от общи решения в работата ни в местния парламент, като предложението Патриаршията на Царевец да стане действащ църковен храм, изработване и приемане на дългосрочна визия за образованието, дебат относно финансите на община В. Търново в частност повишаване на неданъчните приходи, изработване на политика с цел устойчивост и перспектива на здравеопазването”, каза Пламен Радонов.

Сред популярните идеи на тримата съветници е и изработване на дългосрочна международна политика с цел установяване и развиване на В. Търново като столица на културата не само на Балканите и Европа, но и на света. Нашите предложения намериха отзвук в създадената на национално ниво коалиция “Десните”, посочи Радонов. Затова ние се присъединяване към това дясно обединение, което остава отворено и за други субекти в дясното политическо пространство, добави той.

Председател на новата група в Общинския съвет ще бъде инж. Никола Николов. Той обяви, че сред приоритетите в работата на съветниците ще бъдат децентрализацията, здравеопазването и развитие на малките населени места. Това е първата учредена група на коалиция “Десните” в страната, като целта ни е да имаме такива във всички общини, каза Мария Капон. Тя обяви, че ще води листата на коалицията във В. Търново. Съвсем скоро ще бъде обявена цялата листа и управленската програма на “Десните” за предстоящите парламентарни избори.