Малките етърци в подкрепа на Велико Търново за културна столица на Европа
Малките етърци в подкрепа на Велико Търново за културна столица на Европа / Дарик нюз, архив

Футболен клуб „Етър ВТ“ все по- ярко изразява подкрепата си към кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 г. След като представителният отбор сложи на гърдите си логото и играе с него в първенството на Северозападната „В“ група, в кампанията се включи и детско- юношеската школа.

През предстоящия уикенд близо 100 деца от академията ще играят на футболни турнири и ще бъдат облечени в екипи с логото, съобщи президентът на клуба Александър Нанков.

В Габрово заминават момчетата родени  през 2002 г., водени от Марин Стефанов. Там ще мерят сили с домакините, тимове от школите на „Левски“, „Локо“ /София/, Бургас и Айтос.

За Международния турнир „Несебър къп“ клубът изпраща пет възрастови групи. В автобуса ще се качат наборите- 1998, с треньор Емил Георгиев, 2003, воден от Николай Катъров, 2004 и 2005, под ръководството на Стефан Ангелов и 2006 на треньора Стефан Николов. Състезанието в курортния град е много силно, освен водещи български школи там участват и тимове от Украйна и Румъния.

От 31 август до 5 септември за момчетата родени през 2001 г. предстои представяне на друг елитен турнир. В спора за „Купата на Велинград”, освен „Етър ВТ“ ще се включат и отборите на „ Берое“ /Стара Загора/, „Ботев“ /Пловдив/, ДАФ /София/, ДИТ Спорт /София/, „Национал“ /София/, „Славия“ /София/, „Черно море“ /Варна/ и „Черноморец“ /Бургас/.