Авторите на Стената на героите ще рисуват и велики спортисти
Авторите на Стената на героите ще рисуват и велики спортисти / netinfo

Уникалната варненска Стена на героите, събрала на едно място най-великите българи, ще има продължение. Инициаторите за създаване на патриотичните графити на стената до Аспаруховия мост са решени да изрисуват ликовете на велики български спортисти, съобщават „Възрожденци - Варна".

„Започнахме новата стена, на която ще изобразим част от великите спортисти на България. Да, знаем, че те са много - но сме подбрали една малка част", написаха „Възрожденците" на стената във Фейсбук профила си. Те обаче не разкриват кой ще е първият изрисуван шампион, прославил страната ни. Ясно е обаче, че спортистите ще са в цял ръст.

Стената на спортната слава ще се намира на другия край на Аспаруховия мост, в подлеза на влизане в едноименния квартал. За реализация на идеята ще се търси подкрепа и от граждани и институции:

"Този път „Възрожденци - Варна" се нуждаят от Вас. Ако желаете да се включите, ако желаете да помогнете, за да бъде реализиран проектът - ИЗЦЯЛО, банковата сметка на организацията е: IBAN: BG63BUIB98881035390700

Любослав Николаев Николов, Сибанк".

Миналата година патриотичната организация изрисува със собствени средства ликовете на Христо Ботев, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, Баба Тонка и Паисий Хилендарски. Инициативата им бе продължена от Сдружение "Демо", което добави на стената портрети на български ханове и царете. Проектът на „Демо" бе озаглавен "Гордостта на вековете", финансиран от общината и посветен на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.

„Възрожденци - Варна" имаха идея да продължат проекта си Стена на героите върху фасадата на блок № 4 на ул."Батак"(на около 200 метра от началото на Аспаруховия мост). Младите патриоти обаче се отказаха от обекта, заради окаяното състояние на стените на блока.