Израелската армия порази цели в Газа
Израелската армия порази цели в Газа / снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нареди на израелската делегация на преговорите в Кайро за постигане на трайно примирие с палестинските групировки от ивицата Газа да си тръгне от египетската столица, предаде Ройтерс, като се позова на източник от правителството.

По-рано Нетаняху нареди на армията да порази "терористични цели" в Газа след ракетния обстрел от анклава в нарушаване на прекратяването на огъня, съобщиха представители на израелските власти.

Израелските военновъздушни сили вече нанесоха удари в палестинската територия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на военно изявление. За момента няма данни за жертви. Три ракети, изстреляни от ивицата Газа, са паднали в открит район край град Беершеба, Южен Израел, съобщи по-рано израелската армия. Те бяха изстреляни броени часове преди изтичането в полунощ на временното прекратяване на огъня, което имаше за цел именно да позволи договарянето на трайно примирие. Цитираните представители на израелските власти обвиниха за нарушаването на примирието Хамас.

Палестинското ислямистко движение, което контролира Газа, за момента не коментира случая. Говорителят на Хамас Фаузи Бархум обаче обвини Израел за неуспеха на преговорите в Кайро за договаряне на трайно примирие, предаде ДПА.

Източник: БТА