Програма  на Клуб Таралеж за септември
Програма на Клуб Таралеж за септември / netinfo

Всеки четвъртък от 21:00 ч. - „Вечер на седмото изкуство“

Всеки четвъртък от 21:00 ч. в клуб „Таралеж" изключваме осветлението, но не за да си ходим, а за да се насладим на поредната кино порция. Виновниците за тези чудесни вечери са киноманите, които искат да споделят с хората любими не комерсиални филми. Всяка прожекция е придружена с информация и дискусия за филма. Филмите се прожектират на новооткритата “REHAU stage” пред клуб „Таралеж“

5 септември, 19:00ч. – Откриване на самостоятелна изложба на Бояна Койнова – живопис  и рисунки. Изложбата ще остане до 18 септември.

11 септември от 20:00ч. - Концерт с оригинални композиции на живо -  дуо Вучкова/ Тике (Биляна Вучкова, цигулка и Михаел Тике, кларинет)

От 2011 г. Биляна Вучкова и Михаел Тике работят и творят заедно, като изследват задълбочено редукцията и микроелементите, които повишават чуствителността на възприятието в изпълнителя и публиката. Музиката им се фокусира върху микро-тоналността и нежните бавно разгръщащи се теми. Като активни изпълнители и композитори и двамата музиканти се интересуват от композирането и импровизацията в реално време на живо, както и от съвременна композиция. Дуото изнася концерти в Италия, Австрия, България, Сърбия, Чехия и Германия и вече е издало дебютния си албум „Already there“ под швейцарския лейбъл Flexion Records. Творбите на Вучкова и Тике са част от Echtzeitmusik сцената (букв. „в реално време“), възникнала през последните две десетилетия в Берлин. Корените и се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години на миналия век, като сцената развива голямо разнообразие от експериментални музикални форми, свързани с оригиналния стил на изразяване на различните изпълнители (например траш-поп, електроника, пърформанс и саундарт).

19 септември от 19:00ч. – „Звездни Ритуали“ - изложба на арт резиденция „Старото училище“, Горна Липница. Изложбата ще остане до 9 октомври.