Айляк фест, хамаците и студено питие на най-високото тепе
Айляк фест, хамаците и студено питие на най-високото тепе / netinfo
Айляк фест на Младежки хълм
74189
Айляк фест на Младежки хълм
  • Айляк фест на Младежки хълм

„Айляк феста“ в Пловдив ще събере за четвърта поредна година пловдивчани и гостите на града с разнообразна музика, интересни и мързеливи занимания..., с две думи... за пълен айляк. Събитието тази година ще е на 29-ти и 30-ти август на Младежкия хълм в града на тепетата.

От 11ч. преди обед до 2ч. след полунощ в последните петък и събота на август на Джендем тепе ще се вихрят родни и чужди групи, които ще подклаждат спокойното „айляшко“ настроение на посетителите. Музикалната програма е тематична в две части: първият ден е „етно айляк“, а вторият – „клубен айляк“.

В петък гвоздеят на вечерта ще е сръбският Кристиан Азирович оркестър – победители от балканския брас фестивал Гуча 2013. Преди тях на айляк сцената ще се представят етно формацията Оратница и неповторимият Митко Таралежков с неговите гласови импровизации. Петъчната вечер ще бъде озвучена и от етно дъбстеп проекта Balkansky, както и от Dharba, Kliment + Paff.

В събота на айлякуващите на Младежкия хълм ще им бъде забъркана следобедна фънк лютеница от DJ Smile, последвана от дъб и реге звуците на dAFFONSO и Sofia Dub Club. Ще пеят и свирят още групите LokMaruhu, Plastic Bo, Gabana, Smallman и др. Вечерта ще завърши с двучасов drum’n’bass сет от Targy.

Освен за музикалната програма в Айляк феста е помислено и за кротки занимания и игри и тематични изложби. „Хамаците може и да не стигнат за всички, които искат да се отдадат на пловдивското мързелуване, но охладени напитки ще има достатъчно“, обеща пред Дарик един от организаторите Петър Йорданов – Бъни.

Джаги и федербал, специална изложба на тема джаз, работилници за ръчно изработени бижута, предмети и музикални инструменти, са само част от забавленията. Очаква се голям интерес да предизвика уоркшопът по дижериду - древен австралийски духов инструмент. Организаторите съветват всеки да си носи дъждобран, така че ако завали, дъждът да не попречи на “айляк” настроението.

Гостите, идващи от други градове ще могат да нощуват в пловдивските хостели и хотели. Билети за фестивала се продават в мрежата на Eventim на цени от 10 и 15лв, а в дните на събитието – 15 и 20лв.