Не откриха човек в стария подлез на Димитровград. Отводняването продължава
Не откриха човек в стария подлез на Димитровград. Отводняването продължава / DarikNews
Не откриха човек в стария подлез на Димитровград. Отводняването продължава
74137
Не откриха човек в стария подлез на Димитровград. Отводняването продължава
  • Не откриха човек в стария подлез на Димитровград. Отводняването продължава

Не бе открит човек под вода в т. нар. стар жп-подлез на Димитровград. Няколко часа продължи източването на водата там, като ул. Първи май в този участък също бе непроходима. След подадения на тел. 112 сигнал, че пороят е завлякъл в подлеза мъж екипи на местната пожарна започна източване на водата от съоръжението, като в хода на претърсването бе намерена мъжка риза, което засили съмненията, че вътре има човек. Подлезът е затворен за преминаване при ремонтните работи по жп-трасето. Той е висок около 2 метра и бе щателно претърсен.

На място дойдоха началникът на местното управление на полицията Ангел Дулев, на пожарната служба Иван Пачов, както и кметът на Димитровград Иво Димов. Заедно с аварийните екипи те обходиха и района на жп линиите, които също бяха под вода. Няколко пъти падахме в изкопи и потъвахме до раменете, тъй като водата бе заляла всичко и не се виждаше, че има ями, разказаха участници в акцията.

Живущите наоколо се жалваха на кмета за наводнените си за пореден път мазета и запушените улични канализационни шахти. Само да завали и дори на работа да съм- хуквам към къщи да отпушвам уличната шахта, защото знам, че следва наводнение, разказа мъж от ул. Първи май на кмета Димов. Причина за наводненията в този район на града е недовършеният заради спрените пари по програма "Околна среда" воден цикъл, призна той. По негова преценка падналият над Димитровград привечер дъжд е бил около 80 л/кв. м и е продължил около час. Под вода бяха и улици в кв. Славянски, включително "Емилиян Станев", където воден цикъл не е имало, коментира той. Чуйте го в приложения файл, както и звукова картина.

Екипи на пожарната продължават да отводняват в различни райони на Димитровград, като на помощ се притекоха и колегите им от Хасково.