Николай Григоров:  „С очите си видях трагедията, която е сполетяла хората
Николай Григоров: „С очите си видях трагедията, която е сполетяла хората / Областен управител Габрово

Областният управител Николай Григоров, като представител на държавата, е предприел мерки за оказване на помощ на пострадалите от наводненията села на Габровска област.

„С очите си видях трагедията, която е сполетяла всички хора там“, каза Григоров. Областният управител изказа дълбоки съболезнования на близките на загиналите майка и син. Областната управа ще бъде активната страна при търсене на средства за ликвидиране на пораженията по засегнатата инфраструктура – сериозно пострадалите пътища и мостове, част от републиканската и общинска пътна мрежа“, информира Николай Григоров.

Областно пътно управление (ОПУ) е изпратило до Агенция „Пътна инфраструктура“ своя доклад за състоянието на разрушените пътища и мостове в района на бедствието, подкрепящото писмо от страна на областната управа за финансиране на възстановителните работи ще бъде изпратено днес до АПИ.

Според него мостът на село Музга към Дебел дял е в много тежко състояние, а по самия път към Дебел дял се е активизирало голямо свлачище и съществува опасност то да затвори пътя. Пътят между селата Враниловци и Гъбене е пропаднал на няколко места. Пътищата в Гъбене, Новаковци и Музга също са в много лошо състояние.

„Лично аз ще помогна документите на Габрово към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии да бъдат придвижени по възможно най-бързия начин“ – беше категоричен Григоров.

Социалните помощи също ще бъдат осигурени, гарантира той. „Подготвяме писмо до всички институции, действащи политици, до представители на банките и на бизнеса да се включат в дарителската акция като преведат средства в сметката, обявена от Община Габрово“ - заяви още Григоров.