МО на БСП в Стара Загора: Водачите на листи се определят от НС
МО на БСП в Стара Загора: Водачите на листи се определят от НС / Sofia Photo Agency, архив

Младежкото обединение в БСП-Стара Загора разпространи днес позицията си по въпроса за предстоящото формиране на листите за народни представители. Вчера общинският съветник на БСП Борис Боричев обяви, че то ще стане на предстоящата на 9 август общинска конференция на партията. Той разкри, че вече има постъпили предложения както за водачи на листата, така и за останалите позиции в нея.

Публикуваме позицията на Младежкото обединение в БСП без редакторска намеса.

„Във връзка с публикации в медиите относно изказването на Борис Боричев, оперативното бюро на младежко обединение в БСП гр.Стара Загора възразява срещу изнесената от него информация. Тъй като Борис Боричев в качеството си на председател на оперативна комисия - помощен орган на Общински съвет на БСП Стара Загора, натоварена с функции за подготовка и провеждане на пълен цикъл отчети и избори не е упълномощаван да информира за предложения за народни представители, постъпили до момента в общинската организация на БСП в Стара Загора, още повече за водач на листа.

Според Устава на БСП и решение на националния съвет на БСП(Борис Боричев е член на националния съвет на БСП и би следвало да е запознат с решението) от 24 юли 2014г. водачите на кандидатските листи се определеят от НС на БСП.

Със съжаление констатираме, че действията на манипулиране от страна на Борис Боричев продължават. Оперативното бюро на младежко обединение настоява председателя на оперативна комисия - помощен орган на Общински съвет на БСП Стара Загора, натоварена с функции за подготовка и провеждане на пълен цикъл отчети и избори - Борис Боричев да изпълнява стриктно задълженията си, съгласно решения на ръководния орган на Българската социалистическа партия - Стара Загора.

Още веднъж ние, младите социалисти, членове на оперативното бюро, призоваваме чрез медиите Борис Боричев да спазва правилата и реда, определени от Устава на БСП."