Удължен е срокът на социалната услуга «Личен асистент»
Удължен е срокът на социалната услуга «Личен асистент» / Dariknews, Архив

Удължен е срокът за социалната услуга «Личен асестент» в община Болярово. Тази услуга се осъществява се с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът стартира през 2010 г. с план за обгрижване на 12 потребители – лица с увреждания,  обгрижвани от 12  лични асистенти.

Срокът е  удължен до 31 януари 2015 г., като услугата ще се предоставя до 31 декември  2014 г. Часовата квота за община Болярово от юни 2014 година е 1680 часа и е актуализиран бюджетът.

В община Болярово към настоящия момент са назначени на длъжност личен асистент 14 безработни лица, които  обгрижват 14 потребители. Потребителите на социалната услуга „Личен асистент” са лица с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа. Близките на потребителите и външните лица определени за лични асистенти по проекта, се грижат за тях в дома им и задоволяват ежедневните им потребности.

Изпълнението на договорените услуги са в съответствие с изискванията за качество на предоставяната социална услуга и се извършват във времето посочено в индивидуалните планове на потребителите.

Осигурени са всички условия, необходими за нормален живот и за задоволяване на ежедневните потребности на потребителите на социалната услуга „Личен асистент”.