Отбелязваме Световната седмица на кърменето в Шумен
Отбелязваме Световната седмица на кърменето в Шумен / www.womenshealth.gov

Световната седмица на кърменето, която ежегодно се отбелязва между 1 и 7 август, ще бъде отбелязана в Шумен с редица прояви.

Регионална здравна инспекция (РЗИ) съвместно с Училището за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) -Шумен и Център за майчино и детско здраве (ЦМДЗ) организират среща - дискусия на 6 август в 11:30 часа в Родилно отделение на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) - Шумен, ул. „В. Априлов" № 63. Ще бъдат аранжирани 3 витрини на здравна тематика за ползите от кърменето, които ще бъдат поставени в АГ комплекс в МБАЛ - Шумен, КСУДС и РЗИ - Шумен.

ЦМДЗ пък организира Седмица на отворените врати през първите седем дни на август от 09:00 до 16:00 часа. Всички бременни и майки могат да посетят Центъра на ул. „Калоян" №1, където съвместно с РЗИ - Шумен ще се проведе консултация и демонстрация на кърменето.

Световната седмица на кърменето се отбелязва от 1992 година от Световния Алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA) с цел възраждане и възстановяване на практиките за кърмене. Мотото на инициативата тази година е „Кърменето: печеливша цел за цял живот!".