Слънчево, но само по морето
Слънчево, но само по морето / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 28 юли, понеделник

Въздушната маса над по-голямата част от страната ще остане неустойчива. До обяд в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра, съобщава НИМХ-БАН.

По-интензивни ще са явленията в северозападните и планинските райони. В източните части от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло, но привечер и там облачността ще се увеличи. Ще духа слаб в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25 градуса в западните, до 33-34 градуса в някои източни райони. В София - около 25 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 29 - 31 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Във вторник над Източна България ще преобладава слънчево време. Над западните и централните райони от страната ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Температурите ще останат без промяна. В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югоизток. Около и след обяд ще е горещо с максимални температури между 30 и 35 градуса.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg