На 25 юли провеждат теста по биология за две специалности в МУ и Медицинския колеж
На 25 юли провеждат теста по биология за две специалности в МУ и Медицинския колеж / dariknews.archive

В Медицински университет - Плевен приключи вторият прием на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности във факултетите «Обществено здраве», «Здравни грижи» и Медицинския колеж.

За явяване на теста по биология на 25 юли 2014 г. (петък) кандидатите имаха още една възможност да подадат своите документи на място в Ректората от 17 юли до 21 юли включително. След редовния и допълнителния прием на кандидатстудентски документи, желание за обучение в бакалавърските програми на висшето училище са заявили общо 534 кандидат-студенти. От тях с оценка по биология от държавния зрелостен изпит ще кандидатстват 378 гимназисти, а само с резултата от предварителния тест - 22.

От общия брой кандидати, 195 ще се явят на теста по биология на 25 юли, като 61 са проявили желание да участват в класирането с по-високата оценка между получената на теста и тази от матурата по биология. Кандидатите участват в класирането за желаните от тях специалности с най-високата изкарана оценка - от зрелостния изпит, с резултата от предварителната сесия или с оценката от редовната изпитна сесия.

Кандидат-студентите се състезават за общо 213 места по държавна поръчка в осем специалности - «Медицинска рехабилитация и ерготерапия», «Опазване и контрол на общественото здраве», «Медицинска сестра», «Акушерка», «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант», «Социални дейности» и «Помощник-фармацевт».

Приемът е за зрелостници след завършено средно образование за придобиване на образователно-квалификационна степен «Бакалавър» и «Професионален бакалавър».

Изпитът - тест по биология - ще се проведе на 25 юли 2014 г. (петък) в учебния корпус срещу хотел «Балкан» от 08.00 до 10.00 часа. Тегленето на изпитния вариант на теста по биология ще се извърши на 25 юли в 07.45 ч в зала 405 в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова, деканите на двата факултета доц. д-р С. Янкуловска и доц. д-р А. Вълков, директора на колежа доц. д-р П. Йорданова и председателите на комисията за оценка на конкурсните работи по биология доц. М. Атанасова и на техническата комисия В. Лазарова.