Над 500 души от Добрич се събраха на благотворителна вечеря-ифтар
Над 500 души от Добрич се събраха на благотворителна вечеря-ифтар / снимка:ДПС

Над 500 души от община Добрич се събраха миналата събота на празнична вечеря-ифтар, съобщиха от ДПС-Добрич. Благотворителната инициатива бе организирана по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан от Областното ръководство на Движението за права и свободи и народния представител Рушен Риза, който е и зам.-председател на партията.

Официални гости на събитието бяха Сeвинч Касабова, началник на кабинета на социалния министър Хасан Адемов, заместник-областният управител на Добрич Исмет Абил и областният председател на ДПС д-р Ердинч Хаджиев.

„Чрез тази вечеря гостите почетоха делото на пророка Мохамед и изразиха своето уважение към хората, спазващи каноните на този обред и цялата мюсюлманска общност в страната. Тя е израз на подкрепата и уважение към основните човешки добродетели - любовта, съзиданието, братството и мира по света”, посочват от местното ръководство на ДПС.

Народният представител Рушен Риза пожела на всички присъстващи да са сплотени, толерантни във взаимоотношенията помежду си и обединени, не само по време на свещения месец, но и през цялата година.