Петима от пострадалите при катастрофата край Калояновец остават в болница
Петима от пострадалите при катастрофата край Калояновец остават в болница / снимка: БГНЕС

Петима от пострадалите общо 12 човека при катастрофата на бързия влак София-Варна край гара Калояновец остават в болница „Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Петрана Чакърова. Останалите са освободени за домашно лечение.

Тежко остава състоянието на помощник-машинистът. Той е с множество травми, счупвания, наранявания, в шок, но без вътрешни разкъсвания, за каквито се предполагаше вчера.

Снощи е направена черепно-мозъчна операция на началник-влака. Операцията на жената е успешна, в момента тече процедура по възстановяването й.

Другите трима ранени пътници, които са настанени в лечебното заведение, са с различни натъртвания и охлузвания, но няма опасност за живота им.

От 12 -те пострадали вчера следобед, шестима бяха настанени в старозагорската болница, като до края на деня един от пострадалите бе освободен за домашно лечение.

Влакът София-Варна излезе от релсите при гара Калояновец край Стара Загора вчера, 12 юли. При инцидента загина машинистът - 38-годишният Венко Тодоров от Пловдив, а 12 души бяха ранени.