Филмови летни нощи във Филипополис
Филмови летни нощи във Филипополис / netinfo

За 16-ти пореден път в града под тепетата ще се проведе лятната кинофиеста "Филмови нощи във Филипополис". От 10-ти юли до 3-ти август в лятно кино “Орфей” ще бъдат реализирани  48 прожекции с начало 21.10 и 23.30 часа. Касата в лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19.30 до 23.30 часа.

В рамките на 24 дни пловдивчани ще гледат премиери, любими фестивални хитове, световните кино шедьоври, балкански комедии и най-обичаните заглавия на българското кино от последната година.

В категорията Премиери ще могат да се видят няколко заглавия под звездите. “24 вкуса от Неапол” ще представи различните лица на малкия италианския град.

“Вземи красивото с теб ” пък е филм за духовното пътешествие по целия свят на Брайс Лемън и сестра му Алиса. От индианското племе Малеку и древните египтяни до съвременния свят, те осъзнават, че всеобщото търсене на щастие е това, което в крайна сметка ни обединява.

В “Джапанар” 23-годишният Том сбъдва мечтата си, като изминава 12 000 мили с колелото си без карти и пътеводители.

Най-гледаният филм в Мароко за последните 5 години “Любов в медината” също ще бъде прожектиран в Пловдив.

В “Любов и подозрение” пък с Робърт Патинсън, Джеймс Франко и Робърт Дауни-младши ще разкрият пълната палитра на любовта.

“Хиляда пъти лека нощ” е друго премиерно заглавие, където в главната роля на един от най-добрите военни фотографи в света е невероятната Жулиет Бинош.

Рубриката Фестивални хитове ще запознае пловдивчани с някои от най-интересните и харесвани заглавия от последната година. - “Великата красота ”, „ Ив Сен Лоран“ и „Кутия за храна“.

Ако сте пропуснали през март сега отново имате възможността да гледате скандалния филм на Ларс фон Триер “НИМФОМАНКА”. Филмът, който успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже „поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина”.

В “Последен квартет” пловдивските киномани ще имат възможността да видят Филип Сиймур Хофман в една от последните му роли, както и Райън Гослинг в  “Само Бог прощава ”.

“С трабант из Африка” пък пловдивчани ще отпътуват 20 000 км в най-евтината кола на света през най-бедния континент.

Цените на билетите са 5 лв за прожекциите от 21.10 часа, 4 лв за прожекциите от 23.30 часа и 3 лв за филмите от рубриките Уди Алън и Балкански комедии.

Онлайн резервации и продажби на билети можете да направите на www.boxoffice.bg в категория кино.