Гръцките медии за труса в Гърция
Гръцките медии за труса в Гърция / netinfo

Земетресение със сила 6,5 по скалата на Рихтер разтърси Северна Гърция в 12, 25 ч. Епицентърът е в морето между островите Лимнос и Самотраки, пише електронното издание на вестник Naftemporiki, цитирано от агенция "Фокус".

Земният трус е бил усетен особено силно в Александруполис, където е прекъснал телевизионният сигнал, в Ксанти, Серес, Драма и Солун.

Вестникът пише, че 15 минути след първото земетресение е последвал втори земен трус.

Трусът е усетен и в Истанбул.

Според местната полиция, няма съобщения за щети на остров Лимнос. Досега няма постъпили информации за щети на летището на острова, както и по Археологическия музей в Мирина. Пред агенция АНА-МПА говорител на полицията в Самотраки е съобщил, че няма пострадали на острова.

Земетресението, което разтърси северното крайбрежие на Гърция днес, беше усетено в Турция и България, пише гръцкият в. Ekathimerini. Засега няма данни за пострадали или за сериозни щети.

Полицията на остров Лемнос съобщи, че британска туристка е получила леки наранявания на местното летище, когато покривът се е срутил. На жената е била оказана първа помощ на място и не е имало нужда от хоспитализиране.

Земетресение на 25 км южно от остров Самотраки разтърси цяла Северна Гърция, пише от своя страна гръцкото електронно издание Thestival.gr, като се позовава на гръцкия национален сеизмологичен център. Според сеизмолозите в Атина земетресението е с епицентър на 90 км от Чанаккале, на 47 км западно от остров Имброс, на 257 км от Измир и на 25 км южно от Камариотиса. Градът Камариотиса е разположен в северозападната част на остров Самотраки.