Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Посланиците на 13 държави се срещнаха с кмета на Кюстендил Петър Паунов и бизнесмени от града. Сред тях са посланиците на Иран, Афганистан, Беларус, Украйна, Египет, Пакистан, Азербайджан, Косово, Ливан, Кипър, Либия, Казахстан и Судан. Те имаха възможност и да направят обиколка на туристическите забележителности и запознаване с лечебните свойства на кюстендилската минерална вода.

"Искам да споделя своите добри впечатления от кмета на Кюстендил Петър Паунов. Благодаря и за гостоприемството, което усетихме в този град. Искам са благодаря на Младен Ризов, както и на председателя на ОС- Кюстендил Иван Андонов. Тази визита спомогна за това да се разшири нашият кръгозор, на мен и на колегите ми, за това какви възможности има този красив регион. Ние видяхме много възможности в сферата на културата, земеделието и туризма", заяви посланикът на Египет Манал Ел- Шинауи.

Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
netinfo

 

"Кюстендил дава много възможности за туризъм. Аз съм сигурен, че града съвсем скоро ще се превърне в привлекателен център за туристи. Тук има огромен потенциал в балнеологията, икономическата и културна сфера. Искам да поздравя всички граждани на Кюстендил и да им кажа, че имат много добър кмет", каза посланикът на Судан Елтаиб Абулгазим.

Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
netinfo

"Много бяхме чули досега за вашия град, но благодарение на кметът Петър Паунов и на Веселин Кошев имахме възможност да се запознаем със собствени ни очи. На срещата ни с бизнеса обсъдихме възможността, как да се развива сътрудничеството между нашите държави. Оказа се, че вашият град има уникални дадености и добър потенциал", обясни посланикът на Украйна Микола Балтажи.

Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
netinfo

"Кюстендилци трябва да се гордеят с кмета, който имат и това, което е успал да направи за 7 години. Събитието, което бе организирано е полезно за всички нас, както и за гражданите на Кюстендил. На срещата с бизнеса бях изненадан, че тук се развива такава дейност", заяви посланикът на Косово Шпенд Калаба.

Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
netinfo

"Бил съм досега в няколко различни части в България. Ние като ливанци познаваме страната много добре. Много от нас учат, женят се и развиват бизнес тук. Много съм доволен от срещите, които направихме тук и за всичко, което научихме за Кюстендил. Искам да ви поздравя, че презентацията тук я направихте по един брилянтен начин. Всички тези хубави впечатления ще ги споделя с хората от Ливан. Обещавам, че ще направя всичко по силите си да оползотворим този потенциал, който има Кюстендил", сподели посланикът на Ливан Фарес Еид.

Посланиците на 13 държави останаха очаровани от Кюстендил
netinfo


"Преди две седмици ви обещах един десант на посланици в Кюстендил и ето, че това се случи. Както казах, градът е един нешлифован диамант, сега Кюстендил свети със собствена светлина. Нашата структура ще предложи на Дипломатическия корпус да създадем Клуб на приятелите на дипломатите специално за град Кюстендил. С моя екип ще започнем преговори, да се създадат предпоставки за сериозен бизнес между Кюстендил и страните, чийто дипломати са тук", обясни Веселин Кошев, който е председател на Европейското движение за пряка демокрация, президент на „Алианс България Франция Елзас 2012" и почетен председател на Българския строителен и търговски консорциум.

"Отново имам възможност да засвидетелствам огромната си почит и респект към нашите гости. Нашият регион чака подобно събитие от десетилетия. Благодаря на посланиците, че приеха нашата покана. Те успяха да се запознаят с възможностите на нашият регион, в културен и икономически план. Благодаря на посланиците за тяхното отношение към нашия град", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той благодари на гостите и за това, че от днес се превръщат и в посланици на Кюстендил.