Каназирева: Общината е длъжна да финансира Онкодиспансера
Каназирева: Общината е длъжна да финансира Онкодиспансера / dariknews.bg/ архив
Каназирева: Общината е длъжна да финансира Онкодиспансера
71958
Каназирева: Общината е длъжна да финансира Онкодиспансера
  • Каназирева: Общината е длъжна да финансира Онкодиспансера

Общината е длъжна и морално задължена да отдели средства за построяването на Първа база към Онкодиспансера в Пловдив. Това заяви за Дарик, председателят на "Обединение за Пловдив", Дани Каназирева.

По думите й, пари има, но съдбата на Онкодиспансера не е сред приоритетите на местната власт. Според нея 80 %-ния девидент върху печалбата на диспансера, който прибира общината и твърде голям.

Тези средства могат да се реинвестират в подобряването на лечебната база или за закупуването на апаратура, вместо да потъват в общия куп на бюджета и да не става ясно къде се харчат, категорична е Каназирева.

Ако в последните 10 години кметовете не взимаха девиденти, Първа база вече щеше да бъде построена, заяви категорично Каназирева, допълва още лидерът.

Тя е категорична, че ще внесе предложение за разглеждане и гласуване на въпроса с общинското финансиране на следващите сесии на ОбС. В началото на май се очаква да излезе и отчета на Балансовата комисия за финансовото състояние, което ще бъде разгледано и гласувано от общинските съветници.

Цялото интервю с Дани Каназирева, можете да чуете в прикачения аудио-файл.