Убедителна победа за виолетовите, дни преди 90- годишнината на Етър
Убедителна победа за виолетовите, дни преди 90- годишнината на Етър / Дарик нюз, архив

С два гола на Георги Колев и по един на Байдаков и Николаев “виолетовите” разпиляха тима от Козлодуй с 4:0. Победата дойде броени дни преди 90- годишнината на "Етър", която В. Търново ще празнува следващата събота.

Още в 7- ата минута Георги Колев отправи нисък удар, след който топката облиза гредата от външната страна.

В 15- ата, отново след центриране от корнер, Бисеров стреля опасно в ъгъла, но вратарят на гостите Коста Андонов успя да спаси.

Четири минути по- късно Мартин Николов подаде пред вратата към Николаев, който със силен удар опъна мрежата за 1:0.

Ботевци, които играха открито, отговориха с удар на Петров избит от Венци Димитров в корнер.

Георги Колев напредна отдясно в 32- ата минута и с диагонален удар покачи на 2:0, а малко по- късно Байдаков с глава стреля до гредата на бранената от “Ботев” врата.

Шанс за козлозуйци да върнат интригата на терена се разкри в началото на втората част, когато Георги Иванов бе оставен непокрит да бие по диагонала и само добрата намеса на Венци Димитров предотврати попадение.

В 51- ата минута всички неизвестни отпаднаха, след като Николаев изведе Байдаков сам срещу вратаря и той вкара за 3:0.

Четвъртото попадение за “виолетовите” падна в 80- ата минута, в която Чирпанов комбинира с Пенев, който подаде към Георги Колев и той се разписа за втори път в мача. До края Пенев, Тодоров и Ангелов биха опасно, а резервният вратар на “Ботев” спаси дузпа, изпълнена от Байдаков, за нарушение срещу самия него.

“Етър ВТ”: Димитров, Николов, Бисеров, Иванов, Ангелов, Ванков, Николаев /70 Пенев/, Колев, Байдаков, Блажев /60 Тодоров/, Чирпанов /88 Трифонов/.