Гонзо: Равенството е справедлив резултат
Гонзо: Равенството е справедлив резултат / снимка: LAP.bg, Цецо Димов

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо определи равенството 1:1 срещу Литекс като справедливо с оглед показаното от двата тима.

„През първото полувреме имам забележки относно играта ни, през второто бяхме по-добре. Литекс е силен отбор, този мач беше много важен за тях и бе по-различен от предишните три помежду ни. Просто до края остават все по-малко срещи и вече нямаш право на грешки. Противопоставихме се добре. След почивката имахме 2-3 контраатаки, с които можехме да реализираме, но не успяхме. Мисля, че 1:1 е справедлив резултат.“

Наставникът заяви, че не е забелязал гневната реакция на своя футболист Стенли Окоро, който бе заменен в 36-ата минута, без да е получил травма. „Аз не съм видял какво е направил Окоро при смяната. Ако е направил това, което си мисля, ще си понесе последствията. Аз съм човекът, който преценява кой ще играе и кой - не. Окоро не се справи с тактическите си задачи и затова бе сменен“, каза Гонзо.

"Ефективността ни е много добра, затова с един точен изстрел взехме равенството. Този мач беше по-слаб за нашия тим в сравнение с предишните. Имахме проблеми, видяхте, че Дани Георгиев игра десен бек."

"За Живко Атанасов – ако трябва ще играем без един човек, но няма да му отменя наказанието. Аз ще реша кога да го реабилитирам."

Наставникът на варненци също така отказа да се нагърби с мнение по повод двете спорни ситуации през първото полувреме, които можеха да доведат до дузпи за Литекс.

Наставникът на Литекс Миодраг Йешич остана доволен от играчите си, въпреки че стигнаха само до равенство 1:1 с Черно море във Варна.

Според него, ловчанлии са контролирали събитията през целия двубой, но просто са допуснали бърз изравнителен гол и това им е коствало победата.

"Труден съперник, труден терен. Имахме положения, заслужавахме да вземем трите точки. Получихме и нелеп гол."

"Мога да честитя на футболистите си, защото дадоха всичко от себе си. Имахме положения и можехме да спечелим, но направихме много пропуски."

"90 минути контролирахме двубоя. Много бързо получихме гол, имахме положения и след 1:1. Но ние през целия мач играхме футбол. Бяхме по-добрият отбор, заслужавахме трите точки."

"Ако продължаваме да играем така, няма да имаме проблем да постигнем целите си."

"Онова, което аз видях в ситуацията за дузпата, няма нищо спорно. Всички видяхте какво се получи и кой е прав, кой не е. Но си има съдии, които дават или не дават дузпи. Аз не искам да коментирам."

"Не искам да говоря за титлата, важното е, че се вдигнахме от малката криза. Играем мач за мач, пък ще видим какво ще стане", сподели Йешич след двубоя.

Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов се изказа изключително критично по адрес съдийството на Вихрен Манев. Шефът на ловчанлии бе категоричен, че реферът е ощетил жестоко тима му, като не е отсъдил две дузпи през първата част, а в същото време е свирил несъществуващ фаул, от който падна изравнителния гол на „моряците“.

„Мисля, че днес загубихме 2 точки и то точно на Разпети петък ни разпънаха нас на кръста на футболна България. За това, което се случи във Варна, мога да кажа така: поздрави за един отбор – този на Черно море, но не и за съдийската бригада, която си изпълни поставените задачи. Две стопроцентови дузпи за нас бяха подминати, спря се и обещаваща атака на Ваюши с измислена засада. Резултатът можеше да бъде спокойно 3:0 още на полувремето и мачът свършваше.“

„При гола на Черно море мисля, че Берберович игра чисто за топката. Титлата никога не е била поставяна като цел от собственика. Ние се мъчим, искаме да играем футбол, но не ни се позволява. Защо някой се притеснява от Литекс? Трябва да зададете този въпрос на други хора.“

„Вижте кой е заинтересован Литекс да не спечели този мач и сами ще си отговорите. Ние се опитваме да играем футбол, никого не преследваме. Задължително ще подадем жалба срещу съдийството на Вихрен Манев. Аз мисля, че Литекс тази година направи най-силния си мач досега и бе умишлено ощетен, за да не вземе трите точки“, каза Стоилов.