Всеки пети британец има секс видео
Всеки пети британец има секс видео / Guliver/Getty Images

Британците стават все по-освободени, когато става въпрос за разкриване на личността, поне с дигитални средства.

Проучване на YouGov показва, че 21% от пълнолетните британци на възраст под 40 години са правили секс пред камера, а трима на всеки десет имат голи снимки.

Около 15% от анкетираните споделят, че са заставали голи пред уебкамерата, а два пъти повече (30%) са си правили голи снимки, било то с камерата на телефона или с обикновен фотоапарат. Между 7 и 8 на сто не биха си признали за снимките.

Не е изненадващо, че по-старите поколения не са почитатели на голите снимки, отбелязва БГНЕС. Само 6% от хората над 40 години са правили секс пред камера, а 8% са се снимали голи.

34 на сто са изпращали съобщение със сексуално съдържание, провокативни снимки или са правили кибер секс.

Проучването, проведено от CyberCompare.net, е част от изследване на дигиталните навици на британците. Един на всеки трима редовно участва в "дигитални" секс срещи.

През изминалата година 34% от анкетираните са изпратили съобщение с сексуално съдържание, предизвикателни снимки или са правили кибер секс. 60 на сто са участвали в онлайн секс или са имали среща за секс човек, който не е техен партньор.

В проучването са участвали 1612 мъже и жени от Великобритания над 18-годишна възраст, които са се самоопределили като "водещи редовен сексуален живот".

Най-популярната форма на дигитален секс са SMS-ите, според 37%. На второ място е сексът, сниман с камерата на телефона с 30%, следван от секса пред уебкамерата с 26%. Почти една пета от хората с връзка от разстояние използват дигиталните секс срещи, за да запазят любовта си жива. 6 на сто са се срещали с непознат, когото са срещнали в мрежата.