Мухи спасиха от гладна смърт изгубен турист в Австралия
Мухи спасиха от гладна смърт изгубен турист в Австралия / sxc.hu

Млад германски турист, който се изгуби в австралийската пустош, огромна почти необитаема област, оцеля две седмици благодарение на насекомите, съобщи местната полиция в петък.

26-годишният Даниел Дюдзих се изгубил през февруари по време на преход между Уиндора и Джунда, две малки населени места в централен Куинсланд, много слабо населена област, част от Периферията.

Той бил открит от мотоциклетист край Уиндора. Младият човек се изгубил, след като бил блокиран от наводнения, чести в тази част на страната. За да оцелее, той се хранил с насекоми.

"Ако не го бяхме чули със собствените си уши, нямаше да повярваме", каза началникът на местната полиция Марк Хендерсън пред Australian Broadcasting Corporation.

"Той се пошегува, че така и не останал гладен в австралийската пустош , благодарение на изобилието от мухи, които може да се ядат, и които според него осигуряват протеини", допълни полицаят, цитиран от БГНЕС.

Младият германец пътувал пеш от месеци из щата Нов Южен Уелс и Куинсланд, като същевременно поддържал постоянен контакт с местните власти в случай, че се изгуби.

Когато тръгнал на 17 февруари на 90-километров преход, той попаднал между две наводнени зони на местна река.

"Носел е няколко консерви с боб и зърнени храни, но те бързо свършили и след това се е хранил само с мухи", каза Марк Хендерсън.

Когато властите в Джунда разбрали, че германският турист не се е явил в уговореното време, опитали да го издирят по въздуха, но напразно.

Младият мъж казва, че иска да продължи пътуването си, което ще го отведе към Северната територия, още по-слабо населен регион на Австралия.

Даниел не поискал да влезе в болница. "Той със сигурност беше много гладен, но въпреки това изглеждаше в добра форма", разказа полицаят.