Възпитаник на ВТУ взе наградата Студент по право 2013
Възпитаник на ВТУ взе наградата Студент по право 2013 / снимка: личен архив
Възпитаник на ВТУ взе наградата "Студент по право 2013"
70083
Възпитаник на ВТУ взе наградата "Студент по право 2013"
  • Възпитаник на ВТУ взе наградата "Студент по право 2013"

Възпитаник на Великотърновския университет получи наградата “Студент по право” за 2013 г. на Асоциацията на българските административни съдии. 23-годишният Благой Тумбаров учи “Право” в трети курс и е пълен отличник за първите две години на обучението си. Младежът бе отличен на специална церемония на 31 януари в Стара Загора от председателя на асоциацията Боян Магдалинчев в присъствието на съдии от ВАС и всички административни съдилища в страната.

Благой получава еднократна парична стипендия от 1000 лв., сертификат и статуетка с форма на сова, символизираща мъдрост. Неговата номинация за престижното отличие е одобрена от асоциацията от общо седем студенти, предложени от Юридическия факултет на ВТУ. Наградата се връчва всяка година, като критериите, на които трябва да отговарят кандидатите, са отличен успех и неравностойно социално положение.

Досега Благой винаги е изкарвал шестици на всички изпити. Освен това той е най-малкият от общо четири деца в семейството си, което живее близо до Сандански. Родителите ми са ме научили на упоритост и трудолюбие и това много ми помага да постигам добри резултати в обучението, споделя младежът. Благой смята да използва паричната награда за по-нататъшното си следване. Избрал да следва във ВТУ, тъй като чул много добри отзиви за качеството на обучение във вуза. Не го приели веднага право, а история. Но още първата година изкарал отличен успех и се прехвърлил в Юридическия факултет. След като завърши следването си, смята да се реализира като съдия. Едно от предимствата, които му дава спечелената награда, са напътствия и консултации от Асоциацията на българските административни съдии.

Повече в звуковия файл.