Местан: Оставката на Бисеров е по лични причини
Местан: Оставката на Бисеров е по лични причини / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Местан: Оставката на Бисеров е по лични причини
67904
Местан: Оставката на Бисеров е по лични причини
  • Местан: Оставката на Бисеров е по лични причини

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че мотивите на Христо Бисеров да подаде оставка не са политически, а лични.

Местан обаче подчерта, че не знае каква е конкретната причина Бисеров да се откаже от поста на заместник-председател на Народното събрание и председател на правната комисия в парламента.

Христо Бисеров не е напуснал ДПС, а само е замразил членството си в партията, уточни още Лютви Местан.

Ръководните органи на партията обмислят кой да поеме неговите функции като заместник-председател на ДПС.

Местан уточни, че вероятно в сряда, след като парламентът гласува освобождаването на Бисеров, от ДПС ще поискат решение на ЦИК, с което да се обяви за избран за народен представител третият в листата на партията в Шумен - Бюнямин Хасан.

Лидерът на ДПС Лютви Местан призна, че и той, и почетният председател на партията Ахмед Доган са били изненадани от решението на Христо Бисеров да се откаже от политиката.

„Вчера следобед към 15 часа г-н Бисеров поиска среща с мен и почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Към 15:30 ч. проведохме среща, на която той ни информира за категоричното си, абсолютно неотменимо решение да подаде оставка като зам.-председател на ДПС, зам.-председател на НС, председател на правната комисия и решението си да напусне 42-то НС. Заяви, че мотивите му са лични и не са от политическо естество. Той заяви, че на този етап няма да сподели дори с г-н Доган и мен - като председател на партията, тези лични мотиви", обясни Местан.

Той призна, че оттеглянето на Христо Бисеров от политиката е загуба за ДПС:

„Тази оставка не е основание да се разгръщат предположения и хипотези за промяна в политиката на ДПС - било като отношение към кабинета или като промяна в междупартийните отношения", каза още лидерът на движението.

Лютви Местан заяви, че не е приключена темата с Христо Бисеров, защото все още не е запознат с конкретните мотиви за напускането му от политическия живот.

„Благодарност за работата и оценка на политическата му дейност в партията ще бъдат дадени, едва след като се запознаем с личните мотиви на Христо Бисеров", уточни още Лютви Местан.