Конкурсът Наследниците на Орфей започва в Албена
Конкурсът Наследниците на Орфей започва в Албена / Дарик Добрич, архив

116 участници от 13 държави ще се включат в първото издание на международния музикален конкурс „Наследници на Орфей” в Албена, съобщават от пресцентъра на курорта. Проявата ще се състои от 3 до 12 септември.

Участниците ще се изявят в три раздела „Класическа музика”, „Фолклор” и „Поп-рок”. Ще бъдат проведени майсторски класове по пиано, клавирни дуа и триа, цигулка, виола, виолончело, камерна музика, композиция, солово пеене камерен и оперен репертоар, поп-рок и джазов вокал.

Председател на журито ще бъде проф. Виктор Чучков, а в състава му влизат още проф. Ангел Станков (България), Богомил Бонев (България), Корнел Игнат (Румъния), проф. Людмила Овчинникова (Русия), проф. Тамара Поддубная (САЩ), проф. Томислав Байнов (Германия).

 

Организатори са Съюз на концертните дейци на Руската Федерация, „Романтик травъл” – Санкт-Петербург, Русия, КК „Албена” – България. Автор, ръководител на проекта и художествен директор е Богомил Бонев, член на Съюза на концертните дейци на Руската Федерация и на Съюза на българските композитори. Председател на Организационния комитет е Людмила Коршун, заместник-председател на Съюза на концертните дейци и генерален директор на „Романтик травъл”. Николай Коршун е координатор на Организационния комитет, цигулар, мениджър по културните проекти на „Романтик травъл”.