Клозе се отказва от националния отбор след Мондиала
Клозе се отказва от националния отбор след Мондиала / Gulliver/Getty Images

Ветеранът Мирослав Клозе, който е само на гол от рекорда на Герд Мюлер за най-много попадение с екипа на германския национален отбор, обяви, че ще се откаже от „бундестима“ след края на Световното първенство в Бразилия догодина.

„Предполагам, че това ще случи по отношение на националния отбор“, отвърна 35-годишният нападател на въпрос дали ще прекрати изцяло кариерата си през 2014 година. Звездата на Лацио има за гърба си 128 мача и 67 гола за представителния тим на Германия.

Цели 14 от тези попадения са паднали на световни финали, което пък го оставя на гол и от друг рекорд – 15-те попадения на Роналдо за Бразилия. За Клозе обаче целта по време на Мондиала е е една.

„Титлата с отбора има приоритет над всичко останало“, обясни той. „Ако спечелим шампионата в Бразилия, това ще е най-великото ми постижение. Всичко друго ще бъде на заден план. Искам да направя добър сезон, да ме повикат за Световното първенство, а после ще видим. Аз все още съм здрав и все още ми харесва да играя футбол“, завърши Клозе.