„Заедно“ в музикално-танцов пърформънс от световно равнище на Античния
„Заедно“ в музикално-танцов пърформънс от световно равнище на Античния / dariknews.bg/архив

Деца от различни етнически общности се обучават в Пловдив за участие в музикално-танцов пърформънс от световно равнище. Той ще бъде поставен на сцената на Античния театър на 14 септември. Музика, танци и светлинно шоу ще представят класически музикални произведения, пречупени през призмата на младото поколение.

Мултиетническият проект позволява на деца, които досега не са имали досег с изкуство от подобен ранг, да се докоснат до него по един по-необикновен начин. То представлява симбиоза от светлинно шоу, симфоничен оркестър, съвременен танц и диджей.

Макар че е с участието на деца, спектакълът има амбицията да бъде на много по-високо ниво от училищна пиеса, коментира главният ръководител на пърформънса – диригентът Виктор Илиев.  Проектът включва  авторско изпълнение на чело, участието на DJ, хор, голям симфоничен оркестър, съвременно танцово изкуство, сценография и светлинен пърформънс.

С обучението на децата се занимават артисти, които са професионалисти в своята сфера, а някои от участниците в събитието са признати и на европейската сцена. Сред тях са, освен  диригентът Виктор Илиев, диджей Grazzhoppa и хореографът Евгени Корниаг. Художник по осветлението е Давид Дьобрине.

 

Организатори на проекта „Заедно“ са фондация „Пловдив 2019“ и Държавна опера „Пловдив“. Цената на билетите ще бъде между 8 и 20 лева.