Пореден протест срещу Муса Палев в Благоевград
Пореден протест срещу Муса Палев в Благоевград / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Протестиращи срещу новия областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС се събраха и тази сутрин пред сградата на областната управа със скандирания "Оставка!". Представители на групата от около трийсетина души след 9.00 часа с разрешението на охраната се качиха до кабинета на областния управител, за да видят дали е на работното си място. След като се убедиха, че той не е там, те се снимаха край празния стол.

Нашият протест продължава и каним всички граждани на Благоевград, които са несъгласни да бъде управлявана областта от представител на ДПС, да се присъединят, каза пред журналисти заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, цитиран от БТА. Той съобщи, че продължава и събирането на подписката срещу назначението на Палев, която до момента е подкрепена от над 6000 души. От ВМРО-БНД обявиха, че ще продължат да блокират различни пътища, в края на седмицата се планира блокада на Кулата, а през следващата - на други места.

Символични блокади на пътни артерии ще има и в дните, когато ще се чества 110-годишнината от Илинденското въстание, каза още Джамбазки. Целта е да покажем на министър-председателя, че този човек според нас е крайно неподходящ и нежелан за областен управител на област Благоевград и този протест ще продължи, докато Муса Палев не бъде уволнен, заяви заместник-председателят на ВМРО-БНД. Наближава годишнината от Илинденското въстание, което е най-голямото, най-добре организираното, най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя и нейния приемник Турция, и сега да назначават областен управител от ДПС е просто страшна наглост и няма да се случи, заяви Джамбазки.

Други новини от Благоевград