Разпит на свидетели на делото за клевета заведено от Ивайло Константинов срещу Първан Дангов
Разпит на свидетели на делото за клевета заведено от Ивайло Константинов срещу Първан Дангов / Дарик,архив

Разпит на свидетели и изслушване на записите от две медии на днешното заседание по делото за клевета, което председателят на ОбС Ивайло Константинов води срещу независимият общински съветник Първан Дангов.

В качеството им на свидетели бяха разпитани двама журналисти, изп.- директор на Марек Юнион Ивкони Дамян Бичовски и зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев. Съдът прие и поисканите от защитата на Дангов два договора на „Меридиан" ООД и „Автомагистрали Хемус" с община Дупница.

Делото ще продължи през есента с разпит на още един свидетел, като ще бъде изискан и договор на община Дупница с фирма „КТ Строй" ЕООД.

Припомням, че председателят на ОбС Дупница Ивайло Константинов внесе тъжба в прокуратурата в Дупница срещу Първан Дангов за коментара на общинският съветник, че Константинов се е обградил от обръч от фирми. Председателят на минипарламента заведе граждански иск за 50 000 лв за обида, заради изказани в публичното пространство по време на пресконференция реплики „селски първенец" и „дълбоко комплексирана личност".