Нешка Робева: Задачата на Таню Киряков е да отвоюва тотализатора за българския спорт
Нешка Робева: Задачата на Таню Киряков е да отвоюва тотализатора за българския спорт / netinfo

Поръчението на олимпийския шампион Таню Киряков в новия парламент е да отвоюва българския спортен тотализатор за спорта. Това обяви в Русе Нешка Робева. Тя пристигна специално в своя роден град, за да подкрепи кампанията на „Коалиция за България“. „Аз съм тук да подкрепя и водача на листата Янаки Стоилов, но основно Таню Киряков, защото бях човека, който го убеждаваше, че той трябва да влезе в парламента и трябва да се бори за българския спорт, защото има един Български спортен тотализатор, който не може по такъв начин да се използва и да стигат трохите до спорта“, каза Нешка Робева. Тя допълни, че хората не бива повече да бъдат лъгани, че когато подадат своя фиш, подпомагат спорта.

Според Нешка Робева, за да възстановим качеството на спорта на нива от предишни години, трябва да се върнем назад и да видим как сме постигали отличните резултати. Възможността за спорт в училище, включително и с алтернативите като българския народен танц, е част от възстановяването на системата в спорта. „Лоялността, за която днес говорим - това е спортсментството, а още Джон Лок е казал, че „здрав дух има в здраво тяло“ и това е най-краткото определение за човешко щастие“, допълни Робева.

Оценката по спорт трябва да влиза в дипломите, а високите спортни постижения да бъдат оценявани при приема в университетите, е мнението на Нешка Робева. Качеството на преподавателите по физическо възпитание трябва да се върне, тъй като младите спортни педагози в момента не познават човешкия организъм и детската психика, което може да нанесе сериозни травми у децата. „Министерство на спорта трябва да определи на каква възраст могат да започват състезанията и какви точно състезания, тъй като не може да насилваш дете като психика и физика“, каза още Нешка Робева.