ВИДЕО: Три експлозии в Бостън по време на маратона, има загинали
ВИДЕО: Три експлозии в Бостън по време на маратона, има загинали / Reuters

Общо три експлозии са избухнали в Бостън, потвърдиха източници от полицията, цитирани от телевизия „Скай нюз". Два от взривовете са избухнали близо до финала на Бостънския маратон. Трета експлозия е имало в библиотеката „Кенеди", която се намира на около пет мили от мястото на другите два взрива.

Според запознати става въпрос за терористична атака, тъй като полицията е открила взривни устройства, които не са били активирани.

Полицията съобщава за най-малко трима загинали при експлозиите, а броят на ранените е достигнал 140 души.

Телевизиите показват кадри на паника и хаос, полицията е отцепила района. Има ранени, които се извозват в близки болници.

Окървавени зрители бяха пренесени в медицинската палатка, която обикновено се използва за изтощени бегачи.

ВИДЕО Три експлозии в Бостън по време на маратона има загинали
netinfo

Около три часа, след като победителите в маратона пресякоха финиша, се е разнесла силна експлозия откъм северната страна на улица "Бойлстън", малко преди фотомоста, който маркира финиш линията, предаде БТА. Няколко секунди по-късно се е чула и втора експлозия.

Експлозиите са станали над пет часа след началото на маратона, когато повечето от най-добрите маратонци вече са завършили надпреварата, но по-бавните от тях - стотици аматьори все още са прекосявали финалната линия, а около финиша е имало множество зрители, които са ги аплодирали, допълва агенцията.

Според очевидци, от мястото на експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора.