Три кражби за денонощие, задигнаха цигари, алкохол, пари, дизелово гориво, разбиха и автомобил
Три кражби за денонощие, задигнаха цигари, алкохол, пари, дизелово гориво, разбиха и автомобил / Дарик-Шумен, архив

Три кражби са регистрирани в полицията за денонощието, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Задигнати са цигари и алкохол от магазин, дизелово гориво от камион, разбит е и автомобил, от който са откраднати CD-плеър, документи и шоколади.

200 кутии цигари различни марки, три бутилки уиски и 220 лева са откраднати тази нощ от смесен магазин в село Стоян Михайловски. Сигнал за кражбата е получен около 03:00ч. в дежурната част на полицейското управление. Неизвестен изкривил монтираната предпазна решетка, разбил стъклопакета, влязъл в магазина и извършил кражбата. Образувано е досъдебно производство.

130 литра дизелово гориво пък са откраднати от товарен автомобил "Даф" в село Бяла река. Нафтата е източена, след като крадецът изкъртил капачките на резервоарите на камиона. Возилото било паркирано на ул."Хан Аспарух". Сигнал за кражбата подал собственикът на камиона- мъж на 48 години от с. Бяла река. Образувано е досъдебно производство.

При третата кражба от „Фолксваген Голф" в Шумен са откраднати CD- плеър и свидетелство за регистрация на моторното превозно средство. Колата е била паркиран на ул."Петър Парчевич". Неизвестен счупил стъклото на предната дясна врата и задигнал вещите. Освен плеъра и талона от автомобила са откраднати три шоколада и 10 кутии цигари. Образувано е досъдебно производство.